Page 1 of 31

Team RCC's feathers en Raptors

Posted: Sat Mar 04, 2006 10:01 pm
by leo-rcc
Het is dan eindelijk zover: Ik ben samen met Mario aan een featherweight begonnen. Een hoop had ik al van tevoren aangeschaft en samen met wat low pressure spul dat Mario nog had liggen wou ik een kleine bijl robot.

Maar het een en ander liep niet zoals verwacht. Tijdens het testen van het wapensysteem bleek al dat de paintball reduceer wel netjes reduceerde zodra je de fles opendraaide, maar daarna als het systeem eenmaal op druk was geen co2 meer bijvulde. Dus liep met elke slag of elke afblaas de druk terug.

Na een kort overleg zijn we dan tot de conclusie gekomen dat ipv meer geld te investeren in een nieuwe reduceer, het slimmer is om dan de plannen van low pressure meteen te laten varen en naar een full pressure systeem te gaan. Dat is uiteindelijk goedkoper en simpeler.

Mario heeft een compleet nieuwe cilinder en zuiger gebouwd in een dag tijd, voorzien van de deksels, O-ring, klep, the works. Dus van 0 naar complete Full pressure setup in 8 uur tijd. De volledige cilinder weegt een staggering 650 gram (32mm boor x75mm slag).

Ikzelf ben bezig geweest met de sidewinder van kabels te voorzien, de bodemplaat te maken, beugels te maken en te bevestigen en de speed 900's met gearoboxes op zijn plaats te zetten.

Al met al is het bijzonder hard opgeschoten, en ik verwacht dan ook de robot zeker op tijd klaar te hebben voor MMM IV.

Posted: Sat Mar 04, 2006 10:11 pm
by Babeth
En nee, ik ga er geen naam voor verzinnen.

Posted: Sun Mar 05, 2006 7:34 pm
by leo-rcc
Hij heeft zijn eerste metertjes gereden. Wel met een oude zender en ontvanger, mijn nieuwe ontvanger werkt om de een of andere vage reden niet. Heel jammer, want ik weet al haast wel zeker dat ik mijn dual conversion wil gebruiken.

Maar goed, er zit vooruitgang in.

Posted: Sun Mar 05, 2006 7:53 pm
by stef
zijn er al foto's?stef

Posted: Sun Mar 05, 2006 8:17 pm
by inventor
Blijft het een bijl als wapen? En zo ja, dan met tandheugel of met een soort hefboomwerking?

Posted: Sun Mar 05, 2006 8:18 pm
by Rooney
nee hoor. hij ga toch full pressure flipper.

Posted: Sun Mar 05, 2006 11:35 pm
by leo-rcc
Het liefst had ik er (en daar gingen we dan ook voor) een leuk slaant bijltje als wapen gebruikt. Ik ben nu eenmaal een fan van bijlen, en dat zal ik ook wel blijven.

Echter, door de setback van de reduceer, en de tijdsdruk om de robot voor MMM IV af te hebben was het voor ons simpeler en sneller om een Full pressure flippersysteem te bouwen. En dat blijkt ook wel, want op een paar onderdelen na is de mechanische kant van de robot al bijna helemaal af.

Wat er nu nog mist is de flipperarm met een deel van de ophanging, pantser en het stuk om de fles aan de buffertank en Burkert te koppelen.

Daarna nog wat kleine aanpassingen waarschijnlijk en testen.

In antwoord op je vraag trouwens:

Mario heeft nog een leuke low pressure rotatie cilinder liggen.

In essentie is het een dubbelwerkende cilinder die in een 180 graden boog is gezet en een as in het hart van de halve schijf roteert dan als je gas aan de ene of de andere kant inblaast met een 5-2 klep. Het voordeel daarvan is dan ook dat er een minimale hoeveelheid bewegende delen in zit wat gewicht, ruimte, en points of failure scheelt.

Posted: Mon Mar 06, 2006 7:59 pm
by flex
een Festo DSR toevallig? zijn aardige draai cilinders. Heb er op het werk zat liggen... 32 en 40 modellen. Maar voor een echt sterke bijl zijn ze niet toerijkend en eigenlijk vrij traag als je er een beetje arm en kop gewicht op zal zetten.

Posted: Mon Mar 06, 2006 9:13 pm
by maddox
Yeps, een Festo DSR.
En "normaal" zijn die begrenst in snelheid. Mare, ik zou mezelf niet zijn als ik daar geen weg mee zou weten. Ik kan dit soort zuigers vrij makkelijk een pak sneller laten werken.
Hetgeen wel andere eisen stelt aan de ophanging en de eindstoppen, ander slaan die zichzelf wel aan gort bij klap 1.

Posted: Mon Mar 06, 2006 10:49 pm
by flex
tip 1 voor snelheids mods.. het doorlaat gaatje (niet de aansluit schroefdraad) op boren. Deze zijn vaak maar een fraktie van de inschroef opening.

Posted: Tue Mar 07, 2006 10:26 am
by leo-rcc
Zoals autobouwers het plegen te noemen, the rolling chassis:

Image

Posted: Tue Mar 07, 2006 12:40 pm
by inventor
Wat weegt alles van het plaatje nu bij elkaar?

Posted: Tue Mar 07, 2006 1:23 pm
by leo-rcc
ruwweg 7 kg.

Posted: Tue Mar 07, 2006 2:29 pm
by team ODT
En dat CO2 flesje. Wat is dat nou eigenlijk voor flesje. Ik zoek ook nog zoiets, maar kan niet echt iets vinden.

Posted: Tue Mar 07, 2006 2:40 pm
by Babeth
Dat is een (ondertussen reeds) klassiek 12 oz paintball-flesje.


Zo'n 45 €, hier een goeie 500 meter vandaan. Leuk toch als leveranciers vlakbij intrekken.