Team Health & Safety - Kabinet der Merkwaardigheden

Heb je een goed idee of ben je net met bouwen gestart? Laat het ons zien!

Moderator: Moderators

Post Reply
User avatar
Zenith
Site Admin
Posts: 1195
Joined: Sun Jul 27, 2003 9:58 pm
Location: Rotterdam
Contact:

Team Health & Safety - Kabinet der Merkwaardigheden

Post by Zenith » Fri Oct 25, 2019 7:50 pm

In dit topic zal ik de machines laten zien waar ik aan werk of aan gewerkt heb. Ik bouw sinds 2016, en heb sindsdien een zestal events aangedaan als deelnemer.

Keiharde disclaimert: Ik bouw zelf met zo min mogelijk CAD, CNC of 3D-printing, simpelweg omdat ik ervan hou om alles zelf met m'n handen vorm te geven. Dit is natuurlijk allemaal onnodig in-efficiënt, tijdrovend en zorgt vaak voor wat 'ruwe kantjes' hier en daar, maar ik zou het niet anders willen. Het is voor mij iets van mezelf, en niet iets wat uit een computer rolt. Het bouwen (en repareren) vind ik vaak leuker dan een gevecht, maar dat even terzijde.

Image

Om te beginnen m'n nieuwe machine - de bouw van m'n nieuwe beetleweight 'Head for the Exit' vordert gestaag, en alhier een impressie van de bouw.Zo ziet het mechanisme van de zaag in werking eruit:Ik zal met de tijd dit topic updaten. Op Facebook en Instagram (@teamhealthnsafety) zijn ondertussen andere foto's te vinden.

User avatar
Zenith
Site Admin
Posts: 1195
Joined: Sun Jul 27, 2003 9:58 pm
Location: Rotterdam
Contact:

Re: Team Health & Safety - Kabinet der Merkwaardigheden

Post by Zenith » Wed Dec 11, 2019 10:54 amHet debuutevenement van Head For The Exit in het Schotse Edinburgh afgelopen maand verliep naar tevredenheid. HFTE schopte het tot de 'heat final', waar een stuurfout een einde aan alles maakte. HFTE is snel en het chassis is prima - ik zal echter de wapenarm en de zaag overbrenging nog wat aan moeten passen aangezien de riempjes die ik gebruikte niet voldeden. Dit betekent effectief gezien dus een andere wapen arm, een andere tandriem en tandriemschijven.

Desalniettemin kreeg ik veel complimenten voor de machine - het algehele karakter van het ding viel blijkbaar bij velen in de smaak. Job well done zou ik zo zeggen.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot] and 2 guests