Page 1 of 1

electricische grote battlebot

Posted: Sun Jan 06, 2019 8:13 pm
by benvanoevelen
Ik ben zelf een battlebot aan het ontwerpen als mijn eindwerk.
het is niet de bedoeling dat ik deze ook echt ga bouwen, ik maak enkel een ontwerp dus geld is niet echt een probleem in het ontwerp.
De bot die ik ontwerp moet wel de regels van Battlebots volgen dus is vrij grootschalig. Nu ben ik bezig met een flipper als wapen pneumatisch aan te sturen. Ik vind echter enkel compresoren op deze schaal die werken op een 3 fasig net of op wisselspanning zoals uit een stopcontact.

Ik kan echter moeilijk een battlebot maken die in het stopcontact moet zitten tijdens een gevecht. Hoe pak ik zoiets aan?

Re: electricische grote battlebot

Posted: Sun Jan 06, 2019 8:27 pm
by kalme nelis
Meestal gebruiken we een gas in een fles onder druk ipv een verlengsnoer. Battlebots verbied het gebruik van CO2 zoals hier in europa gebruikelijk is maar accepteert wel zuurstof/lucht onder druk.

Re: electricische grote battlebot

Posted: Sun Jan 06, 2019 8:59 pm
by maddox
In Battlebots worden persluchtflessen toegelaten, en die kunnen afgevuld zijn met gecompresseerde lucht tot 400bar (duikflessen en dergelijke, voor de kleinere machines paintball flessen).
In Robot Wars is dat beperkt tot 70 bar, maar mogen we wel CO2 gebruiken.

Machines met compressoren zijn zeer beperkt gebruikt in het verleden, en dan voornamelijk in de featherweight klasse, met die goedkope autocompressoren. We hebben er naar gekeken om zelf een compressor te bouwen met een sterke brushless motor. Maar als je zo ver kan gaan, dan is de overstap naar hydraulica zo gemaakt en dat heeft andere voordelen.

Re: electricische grote battlebot

Posted: Mon Jan 07, 2019 5:43 pm
by benvanoevelen
bedankt voor het snelle antwoord
nu ben ik weer een stapje dichter