
Babeth's Kookhoek
Moderator: Moderators
- Greasy claw Ruud
- Posts: 620
- Joined: Mon Jul 28, 2003 5:37 pm
- Location: de hel
- Contact:
Babeth's Kookhoek
Omdat WJ het zo lief vraagt, heb ik mezelf bereid bevonden om een Libelle-topic te openen. (het blad dus) Weet niet wat WJ hiermee heeft, maar ieder zijn ding. Dus als iemand hier iets te melden heeft over de Libelle, be my guest. 

Became second in a two way match with a chainsaw, so then I lost my head a little bit.
Re: Libelle, het weekblad voor de vrouw.(en man)
Het smaakt naar papier.Greasy claw Ruud wrote:Dus als iemand hier iets te melden heeft over de Libelle, be my guest.
-
- Posts: 812
- Joined: Sun Jul 27, 2003 10:05 pm
- leo-rcc
- Site Admin
- Posts: 5881
- Joined: Thu Aug 21, 2003 9:55 pm
- Location: Hoogvliet-Rotterdam
- Contact:
Deze week in de Libelle:
Sint-shoppinggids en Sint-inspiratieboek
Marleen Koolmees (37) is tekstcoördinator bij Libelle en woont samen met Ernst. Hun dochter Lutein is 2 1/2 jaar. U kunt elke week op deze plek haar column lezen.
Om met de deur in huis te vallen: ik ben twee keer gezakt voor mijn rijbewijs. Ter verdediging moet ik zeggen dat het destijds heel gewoon was om al af te rijden na een les of tien en dat bleek dus wat overmoedig. De tweede keer was ik zo nerveus dat ik mijn voet amper op het gaspedaal kon houden en tegen de tijd dat ik voor de derde keer op moest, was het jaar bijna om. Hoogste tijd dus want anders zou ik weer rijlessen voor mijn verjaardag krijgen en dát zag ik niet zitten. Enfin, vlak voor sinterklaas (ik ben 30 november jarig) wist ik de buit binnen te halen. Meteen greep mijn vader zijn kans: ik mocht rijervaring opdoen en alle sinterklaasbestellingen voor de banketbakkerij rondbrengen. Twee dagen lang reed ik in een enorme bestelauto door het dorp, met daarin dozen vol zwartepietentaarten, soesjes, speculaaspoppen en marsepeinen figuurtjes. Geen achterafweggetje of ik ben er geweest, geen oprijlaan zo smal of ik ben er in zijn achteruit vanaf gereden. Op de avond van 5 december lag ik - onervaren chauffeur als ik was - totaal gesloopt op de bank en zat mijn nek van het vele achteruitkijken helemaal vast. Gelukkig kwam Sint-Nicolaas ruimhartig over de brug met kekke surprises, ellenlange gedichten en mooie cadeaus. Laat dat heerlijk avondje maar weer komen!
Sint-shoppinggids en Sint-inspiratieboek
Marleen Koolmees (37) is tekstcoördinator bij Libelle en woont samen met Ernst. Hun dochter Lutein is 2 1/2 jaar. U kunt elke week op deze plek haar column lezen.
Om met de deur in huis te vallen: ik ben twee keer gezakt voor mijn rijbewijs. Ter verdediging moet ik zeggen dat het destijds heel gewoon was om al af te rijden na een les of tien en dat bleek dus wat overmoedig. De tweede keer was ik zo nerveus dat ik mijn voet amper op het gaspedaal kon houden en tegen de tijd dat ik voor de derde keer op moest, was het jaar bijna om. Hoogste tijd dus want anders zou ik weer rijlessen voor mijn verjaardag krijgen en dát zag ik niet zitten. Enfin, vlak voor sinterklaas (ik ben 30 november jarig) wist ik de buit binnen te halen. Meteen greep mijn vader zijn kans: ik mocht rijervaring opdoen en alle sinterklaasbestellingen voor de banketbakkerij rondbrengen. Twee dagen lang reed ik in een enorme bestelauto door het dorp, met daarin dozen vol zwartepietentaarten, soesjes, speculaaspoppen en marsepeinen figuurtjes. Geen achterafweggetje of ik ben er geweest, geen oprijlaan zo smal of ik ben er in zijn achteruit vanaf gereden. Op de avond van 5 december lag ik - onervaren chauffeur als ik was - totaal gesloopt op de bank en zat mijn nek van het vele achteruitkijken helemaal vast. Gelukkig kwam Sint-Nicolaas ruimhartig over de brug met kekke surprises, ellenlange gedichten en mooie cadeaus. Laat dat heerlijk avondje maar weer komen!
Mvg,
Leo van Miert
Team RCC website.
Gentlemen, no fighting please. This is, after all, a council of war.
Leo van Miert
Team RCC website.
Gentlemen, no fighting please. This is, after all, a council of war.
hhhhmmmmmmmmmmmmmmm , echt een topic om actief in te zijn , .................werk al meer als 15 jaar met alleen vrouwen . Oftewel ; vraag maar wat je wilt , heb overal verstand van ; inlegkruisjes , surfplankjes , 25 keer op een dag naar de wc gaan, enz ,enz ,enz ,enz ..........
Hades Rulezzzzz No Risk No Fun
www.vizbiz.be
www.vizbiz.be
-
- Posts: 812
- Joined: Sun Jul 27, 2003 10:05 pm
*zucht* In heuse Libelle-stijl dan maar... een recept: Babeth's Misj Masj Cajun
Men neme:
- kippefilet in blokjes gesneden
- "1..2...Enjoy Louisiana Cajun van Knorr" voor de saus
- bakje champignons, mooi in schijfjes gesneden
- doosje of zakje sojascheuten
- 1 à 2 paprika's (hangt af van hoeveel personen), in blokjes of reepjes gesneden
- te bakken aardappeltjes (die je gewoon in een pan moet bakken, wordt kant-en-klaar verkocht, anders voorgekookte krielaardappeltjes die je in blokjes hebt gesneden)
Vervolgens:
- zet wok op het vuur en doe onmiddelijk de inhoud van het bovenste potje van de saus erin (is olie en specerijen - voeg geen olie of braadmargarine toe !), laat lekker sissen
- gooi de kippeblokjes erin, roerbakken
- zet pan op het vuur met wat braadmargarine en doe er de aardappeltjes in, regelmatig eens omroeren om aanbakken te voorkomen
- wanneer de kip gaar is er de champignons, paprika en soja bijdoen
- tweede (grootste) pot van de saus erover heen gieten en alles goed omroeren
- laat het mengsel 6 minuutjes rustig sudderen, af en toe omroeren
Aan tafel !
schik de aardappeltjes op een bord of in een kom en giet het mengsel over of naast de aardappeltjes, eventueel bijkruiden naar smaak met peper
Volgende keer: Babeth's Kipkippenetennijptangeskessoep.
Men neme:
- kippefilet in blokjes gesneden
- "1..2...Enjoy Louisiana Cajun van Knorr" voor de saus
- bakje champignons, mooi in schijfjes gesneden
- doosje of zakje sojascheuten
- 1 à 2 paprika's (hangt af van hoeveel personen), in blokjes of reepjes gesneden
- te bakken aardappeltjes (die je gewoon in een pan moet bakken, wordt kant-en-klaar verkocht, anders voorgekookte krielaardappeltjes die je in blokjes hebt gesneden)
Vervolgens:
- zet wok op het vuur en doe onmiddelijk de inhoud van het bovenste potje van de saus erin (is olie en specerijen - voeg geen olie of braadmargarine toe !), laat lekker sissen
- gooi de kippeblokjes erin, roerbakken
- zet pan op het vuur met wat braadmargarine en doe er de aardappeltjes in, regelmatig eens omroeren om aanbakken te voorkomen
- wanneer de kip gaar is er de champignons, paprika en soja bijdoen
- tweede (grootste) pot van de saus erover heen gieten en alles goed omroeren
- laat het mengsel 6 minuutjes rustig sudderen, af en toe omroeren
Aan tafel !
schik de aardappeltjes op een bord of in een kom en giet het mengsel over of naast de aardappeltjes, eventueel bijkruiden naar smaak met peper
Volgende keer: Babeth's Kipkippenetennijptangeskessoep.
[color=indigo]I think, therefore I'm dangerous.[/color]
http://thehouseofchaos.wordpress.com/
http://thehouseofchaos.wordpress.com/
Recept van de week: Babeth's Kipkippenetennijptangeskessoep.
Men neme:
- kippefilet in blokjes gesneden
- blikje krab zonder schaal or scharen
- 1 à 2 blikjes champignons in schijfjes (reken op 200 gram per persoon)
- blik maïs (reken op 200 gram per persoon)
- mie
- enkele blokjes kippebouillon
- blikje bamboescheuten
- peper
Bereiding:
- breng 2 liter water met de blokjes kippebouillon in een grote pot aan de kook
- voeg de kip toe, de mais, de champignons, de krab en de bamboescheuten
- laat een klein uurtje ofzo doorkoken op een middelmatig vuur, vergeet niet om regelmatig water bij te gieten om het niveau van 2 liter te houden (water verdampt namelijk wanneer je het kookt...) en te roeren
- voeg peper toe
- voeg de mie toe, die heeft meestal 10 minuten nodig
Aan tafel !
- je kunt de soep opdienen met wat gesnipperde lente-uitjes en fijne reepjes omelet
- naar smaak kan er surimi en/of sojascheuten bijgevoegd worden, sojasaus maakt het wat hartiger
- je kunt ook tapioca gebruiken in plaats van mie
- de soep is op z'n lekkerst wanneer je het een nacht hebt laten staan, leg er wel een houten lepel in (oud truukje om zuur worden te voorkomen, sommigen beweren dat je de soeppot ook op houten blokjes moet zetten)
Volgende keer: Babeth's Succulent Surimi Slaatje
Men neme:
- kippefilet in blokjes gesneden
- blikje krab zonder schaal or scharen
- 1 à 2 blikjes champignons in schijfjes (reken op 200 gram per persoon)
- blik maïs (reken op 200 gram per persoon)
- mie
- enkele blokjes kippebouillon
- blikje bamboescheuten
- peper
Bereiding:
- breng 2 liter water met de blokjes kippebouillon in een grote pot aan de kook
- voeg de kip toe, de mais, de champignons, de krab en de bamboescheuten
- laat een klein uurtje ofzo doorkoken op een middelmatig vuur, vergeet niet om regelmatig water bij te gieten om het niveau van 2 liter te houden (water verdampt namelijk wanneer je het kookt...) en te roeren
- voeg peper toe
- voeg de mie toe, die heeft meestal 10 minuten nodig
Aan tafel !
- je kunt de soep opdienen met wat gesnipperde lente-uitjes en fijne reepjes omelet
- naar smaak kan er surimi en/of sojascheuten bijgevoegd worden, sojasaus maakt het wat hartiger
- je kunt ook tapioca gebruiken in plaats van mie
- de soep is op z'n lekkerst wanneer je het een nacht hebt laten staan, leg er wel een houten lepel in (oud truukje om zuur worden te voorkomen, sommigen beweren dat je de soeppot ook op houten blokjes moet zetten)
Volgende keer: Babeth's Succulent Surimi Slaatje
[color=indigo]I think, therefore I'm dangerous.[/color]
http://thehouseofchaos.wordpress.com/
http://thehouseofchaos.wordpress.com/
Who is online
Users browsing this forum: No registered users and 17 guests